Българските мързеливи софийски чудовища превземат града

Българските мързеливи софийски чудовища превземат града

Атанас Куцев, фотограф, и Точка, илюстратор, харесват родната си София, България. Двойката е направила серия от изображения на познати места с очарователни, палави чудовища, за да покаже красотата и неприятностите на столицата на страната си. Някои от тях може да се страхуват от прекомерното количество автомобили, други да копнеят за повече разходки на открито, а трети просто да си почиват на върха на правителствените сгради. И кога тези същества ще ни посетят?

Много хора искат да видят конкретни промени, направени в техния град. Може би трябва да стимулираме модернизацията или да я забавим; да се застъпваме за нови политики или да променяме старите. Серията “Софийски чудовища” представя разпознаваеми места в София, България, от нов ъгъл. Тези изображения показват тайни същества – очарователни, мърляви и забавни чудовища, които наблюдават ежедневието и карат хората да се усмихват.

Докато повечето хора се задоволяват да подпишат онлайн петиция или да се оплачат от социалните медии, шепа млади художници от София са възприели по-светъл подход, за да повишат осведомеността за близки до сърцето им проблеми.

Атанас Куцев е направил снимките, а Точка е създала графиките.

Ако си чудовище, животът ти сигурно е труден. Хората се страхуват от теб и получаваш ужасна преса, въпреки че си най-прекрасното, най-сладкото чудовище на света. Тези софийски чудовища, които живеят мирно в българския град София, показват, че това, че си чудовище, не означава, че си опасен! В действителност тези красиви и пухкави чудовища са по-скоро домашни любимци, отколкото страшни същества. Те водят начин на живот, подобен на нашия, и обичат да се возят в трамвай, да четат и да се занимават с други дейности. Искрено съжаляваме за голямото лилаво човече, което се е изкачило на върха на небостъргач, защото се страхува от колите! Надявам се, че е добре и че е слязъл благополучно! Атанас Куцев и Точка разработиха поредицата от снимки/илюстрации, която смятаме, че ще ви хареса!

Атанас Куцев (фотография) и Точка (илюстрации) внасят забавление в ежедневието с хумористичната си комбинация от разпознаваеми обекти в София, България, и лепкави илюстрации на чудовища. Sofia Creatures изобразяват мързеливи и забавни чудовища, които пътуват в трамвая, прегръщат скулптури и като цяло карат зрителя да се усмихва.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )