Девет зловещи и хумористични снимки от проекта за рисуване на морски чудовища във военноморския двор

Девет зловещи и хумористични снимки от проекта за рисуване на морски чудовища във военноморския двор

Девет зловещи и хумористични снимки от проекта за рисуване на морски чудовища в двора на военноморските сили
До Хелоуин може да остават три седмици, но в Южна Филаделфия той вече е тук.

Тази седмица в сграда 611 на военноморския двор беше открита нова инсталация, наречена “Морски чудовища ТУК”, която претендира, че е най-гигантската скулптура от надуваеми пипала в света.

Според изявлението за скулптурата проектът е дело на британските художници Филти Лукър и Педро Естрелас, които са били поръчани от Group X – колектив от неизвестни филаделфийски художници. Инсталацията, която включва 20 надуваеми лилави пипала, излизащи от различни прозорци в склада, е създадена съвместно с The Navy Yard. Те могат да достигнат дължина до 40 фута и се виждат от самолетите, кацащи на международното летище във Филаделфия, за радост на едни и учудване на други.

“С тази работа ние едва започваме”, се казва в изявление на Group X. “Искаме да разрушим пословичните, а в случая и реалните, стени, които твърде често пречат на хората да се почувстват поканени в света на изкуството… и с тази инсталация ние едва започваме.”

Инсталацията ще бъде изложена на Флагман авеню и Южна 13-та улица до 17 ноември, денем и нощем. Ако искате да я видите сами, тръгнете по I-95 и излезте на изход 17. Можете също така да вземете линията Broad Street Line до станцията NRG и да се прехвърлите на Navy Yard Shuttle.

Инсталацията се радва на голям интерес от страна на обществеността. Разгледайте някои от най-популярните снимки в Instagram:

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )